Vraag jij je af wat er nog meer mogelijk is op het gebied van gezondheid?

Misschien heb je last van gezondheidsklachten, fysiek en/of mentaal, en heb jij je wel eens afgevraagd of er toch niet iets is zodat je je klachten kunt verminderen? Ik heb in dezelfde positie gezeten en heb datgene geleerd om mijzelf en nu ook anderen effectief te helpen. Het is complementair aan reguliere geneeskunde en het gaat om kennis die je niet op school leert. Het is wél kennis die essentieel is om jezelf verder te helpen om je vitaler en gezonder te voelen. In dit blog schrijf ik over de ontbrekende schakel.

leren leven met gezondheidsklachten, moeten leven met gezondheidsklachten, omgaan met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezon

Vraag jij je af wat je nog meer kunt doen om je gezonder en vitaler te voelen?

Zoals ik al schreef, daar heb ik mijn werk van gemaakt: ik moest maar leven met bijvoorbeeld chronische vermoeidheid en allergieën. Zo heb ik ook van andere klachten last gehad: de oorzaak was bij mij vaak onbekend, soms kreeg ik een medicament (met vervelende bijwerkingen) en soms was er niets aan te doen. 

Het probleem dat ik ervaarde: het gaat altijd over de symptomen, maar nooit over de oorzaken van je klachten

De symptomen bleven, maar waar komen mijn klachten vandaan? Wat maakt dat ik deze heb gekregen?

Ieder mens is uniek dus de exacte oorzaken verschillen van persoon tot persoon. Voor het onderzoeken van de oorzaken kun je wel dezelfde stappen volgen. En als je weet wat de oorzaak is? Dan kun je het ook oplossen! Na een lange en leerzame weg weet ik nu wat je gezondheid en gevoel van vitaliteit beïnvloedt.

Het goede nieuws is dat je zelf controle hebt over de werkelijke oorzaken van je gezondheidsklachten!

Wisselwerking tussen lichaam en geest

Je lichaam heeft een signaalfunctie en deze signalen kun je leren begrijpen zodat je kunt gaan samenwerken met je lichaam. Het is niet zo dat je lichaam niet functioneert als je klachten hebt, maar dat je lichaam reageert op je geest of op je omgeving. Als je daarnaast ook gaat samenwerken met je geest (je gedachten, je gevoelens, emoties, wil en dergelijke) dan kun je heel veel bereiken om je beter te voelen. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar, zowel positief als negatief. De wisselwerking tussen lichaam en geest is een energetisch proces en dat proces beïnvloedt je nu misschien vooral onbewust.

Hoe bewuster jij je wordt van de wisselwerking en ermee samenwerkt, hoe vitaler jij je kunt voelen.

Wil je kennismaken met factoren waar ik onder andere mee werk?

Het gratis eBook ‘De sleutel tot meer gezondheid' biedt je inzicht in de rol van energie op jouw gezondheid. Het bevat oefeningen die je makkelijk in je drukke agenda kunt inpassen en je kunt ze op verschillende momenten gedurende de dag doen. Op deze manier ervaar je welke verschillen jij kunt bereiken door je bewust te worden van de rol van energie op je gezondheid.

Wil je alles weten over de wisselwerking tussen lichaam en geest? Dan kun je de eTraining 'Meer vitaliteit? Dat is jóuw bewuste keuze' doen. Je leert in een aantal stappen over alle factoren die je gezondheid beïnvloeden en daarmee kun je voor jou bewuste keuzes maken zodat je je gezonder en vitaler gaat voelen.

Tijdens mijn consulten werk ik tevens met homeopathie, fytotherapie en voedingssupplementen om je lichaam extra te ondersteunen. Omdat ik met een biotensor werk, vergelijkbaar met kinesiologie of spiertesten, is het maatwerk: ik adviseer die middelen die jou het beste ondersteunen in je proces. Mijn advies is volledig afgestemd op jouw lichaam en energie.

Meer informatie?

Het eBook kun je hier downloaden.

Meer informatie over de eTraining vind je hier.

Op mijn website kun je meer informatie en inspiratie vinden. Hiermee kun jij zelf aan de slag om je gezonder en vitaler te voelen. Maar contact opnemen kan natuurlijk ook via deze link. 

 

Wat is jouw eerste stap naar meer vitaliteit?

 

#bewust #gezond #bodymind

 

leren leven met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond leven? je vitaal voelen, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit