Mijn ontdekkingsreis naar holistische gezondheid

Ik heet Eveline en met Vita Tua Coaching begeleid ik mensen die zich gezonder en vitaler willen voelen. Zij komen bij mij omdat zij op hetzelfde punt staan waar ik zelf ooit ook heb gestaan. Het voelt als een doodlopende weg, dat zo ongeveer neerkomt op:

Dit is het niet voor mij: ik ben toe aan iets anders, aan iets dat werkt

In 2004 overleed mijn moeder en dit was een keerpunt in mijn leven: alles ging mij voor de wind, echter, waarom voelde ik mij zo ongelukkig en alleen? En ik was zó ontzettend moe...

Dat was voor mij een startpunt om op onderzoek uit te gaan: het voelde alsof ik iets miste, maar wat dan? 

Met trainingen, opleidingen, boeken, artikelen en persoonlijke begeleiding heb ik gevonden wat ik miste: mijn ogen zijn geopend voor wat er óók is.

Tijdens mijn ontdekkingsreis heb ik ontdekt wat ik al die jaren heb gemist, iets waar ik geen aandacht voor had, simpelweg omdat niemand mij dit heeft verteld of dat dit wordt meegenomen in het onderwijs. Nu vertrouw ik tevens op iets dat ik niet kan zien en misschien niet altijd (wetenschappelijk) kan bewijzen, maar ik heb wel ervaren en gezien, zowel bij mijzelf als bij anderen: het werkt!

leren leven met gezondheidsklachten, moeten leven met gezondheidsklachten, omgaan met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezon

Weetje

Deze foto is gemaakt tijdens onze tweede reis in Amerika: bij een winkel in Sedona die helemaal 'into chocolate' is. En dat zijn wij ook! Al vinden wij de smaak belangrijker dan de vormgeving zoals in deze winkel: het zijn ware kunstwerken. 

M&M's met pinda zijn wat ons betreft een enorme verslaving...

 

Ik heb het over de werking van energie, de verbinding tussen je lichaam en je geest en hoe dit je leven én je gezondheid beïnvloedt

Bij mij was dit een proces dat uiteindelijk heeft geleid tot de omschakeling. Mijn achtergrond is namelijk heel rationeel: in de tachtiger jaren was het voor een 'intelligent meisje' als ik (zoals dat toen werd gezegd) toch écht de bedoeling om te gaan studeren en vervolgens carrière te maken. De druk was extra groot omdat mijn moeder dit in haar tijd 'niet mocht' en mijn vader niet de carrière heeft kunnen maken die hij eigenlijk ambieerde. Mijn sensitieve kant, goed verstopt omdat ik niet uit de toon wilde vallen, moest hiervoor wijken.

Toen ik eenmaal ging werken bleek mijn sensitieve kant, mijn intuïtie, een krachtige aanvulling op wat ik had geleerd tijdens mijn studie. Samen met collega's heb ik mooie dingen gerealiseerd, veel problemen opgelost en chaos weten te structuren. Leiding geven aan afdelingen en (project) teams ging mij gemakkelijk af.

Maar er ging toch iets wringen: dit is het niet voor mij, er klopt iets niet...

 

leren leven met gezondheidsklachten, moeten leven met gezondheidsklachten, omgaan met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezon

Gezondheidsklachten horen erbij... Ik moest er maar mee leren leven...

Behalve chronisch moe, had ik tevens andere gezondheidsklachten. De klachten werden bij mij erger en ik kreeg er meer. De reguliere geneeskunde had er geen oplossing voor: ik moest er maar mee leven. Misschien was ik een beetje overwerkt?

Op een gegeven moment kwam ik via mijn man bij een natuurgeneeskundige in de praktijk. Zij beoefende zgn. alternatieve geneeskunde. Dankzij deze natuurgeneeskundige verdwenen de meeste van mijn klachten. Toen zij stopte met haar praktijk, kwamen mijn man ik terecht bij een Holistisch Therapeute: zij maakte werkelijk het verschil! Er is met energie veel mogelijk: gezondheidsklachten beginnen in de energie en daar kun je ze ook (structureel) oplossen.

Hoe boeiend en effectief is dit!

Een proces van steeds bewuster worden

Ik was mij al jaren aan het verdiepen in gezondheid, psychologie, spiritualiteit en vitaliteit. Verschillende vormen van energetisch werk vond ik erg interessant, zoals bijvoorbeeld systemisch werk dat onbewuste patronen zo mooi zichtbaar kan maken. Verschillende technieken hebben mij bewuster gemaakt van wat er ook is en hoe je dit (in je voordeel 😉) in kunt zetten. Hoe je, vaak onbewuste, saboterende patronen kunt ombuigen. 

Wat wil ik écht?

Na een periode van ruim 21 jaar carrière maken met fysieke en mentale ups en downs, kwam voor mij het punt om toch echt eens beter naar mijzelf te luisteren en te voelen wat ik nu écht wilde. Aanvankelijk dacht ik nog iets in de gezondheidszorg te willen doen als Vitaliteitsadviseur, maar toch klopte het plaatje voor mij nog steeds niet. 

Met het volgen van de opleiding Holistisch Therapeute viel voor mij alles helemaal op zijn plaats. En door aanmoediging van mijn man, ben ik het werk begin 2019 als zelfstandige gaan doen.

 

leren leven met gezondheidsklachten, moeten leven met gezondheidsklachten, omgaan met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezon

Ik kan nu echt zeggen dat ik mijn passie aan het volgen ben!

Mijn werk is een combinatie van al mijn talenten en ik hoef niets te verstoppen. Als mens blijf ik mij verwonderen en mij ontwikkelen. En het mooiste is, dat ik een positieve bijdrage lever aan het leven van andere mensen. Mensen die op zoek zijn naar alternatieven om hun gezondheidsklachten en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Mensen die, net als ik in het verleden, op een dood spoor terecht zijn gekomen en er vanaf willen! Ik leer mensen hoe ze kunnen samenwerken met hun lichaam, hun verstand én gevoel. Zo leer je keuzes maken die bij jou passen, je leert wat je vitaliteit positief en negatief beïnvloedt. 

Mijn doel is eraan bijdragen dat meer mensen meer vitaliteit en minder gezondheidsklachten ervaren. Meer mensen die door mijn bijdrage zich energieker, blijer en gezonder voelen door zich bewuster te worden van zichzelf en hun energie

 

Kortom: ik wil eraan bijdragen dat meer mensen Vita Tua(*) ervaren!

 

Hoe is dit voor jou?

  • Herken jij elementen uit mijn verhaal?
  • Twijfel jij of er meer is in het leven dan wat je tot nu toe hebt gezien en meegemaakt? 
  • Heb jij ook fysieke en/of mentale gezondheidsklachten waar de gezondheidszorg het antwoord niet op heeft?

 

Het gevolg van alles rationaliseren en in je hoofd leven

Wat ik zelf heb ervaren en bij anderen zie: je gedachten draaien overuren en je raakt het contact met je lichaam kwijt. Wat ik bij mijzelf merkte is dat ik aan het overleven was en alles wat niet prettig voelde drukte ik weg. Er gingen steeds meer gezondheidsklachten opspelen, totdat ik het punt bereikte dat ik niet meer verder kon. Letterlijk!

 

Als ik het kan...

Als ik kan veranderen van vechten tegen mijn gezondheidsklachten, van mij intens moe voelen en ‘overleven’, naar Vita Tua (*) ervaren en leven, dan kun jij dat ook. Het vergt inzicht, bewust worden en het gaan doen: kijken wat voor jou werkt. 

 

Ik kan je hierbij helpen

  • Ben jij op zoek een effectieve aanpak ter verbetering van jouw gezondheid? 
  • Heb je mentale en/of fysieke gezondheidsklachten? 
  • Wil jij leren hoe jij je eigen gids voor je gezondheid kunt worden?

 

Voor vragen en/of een afspraak kun je mij hier bereiken.

 

Het leven is toch te mooi om op een dood spoor te zitten?

 

(*) Vita Tua betekent jouw leven, jouw levenskracht of vitaliteit

griepvirus, chronisch moe, voedsel allergie, eczeem en geïrriteerde huid, hooikoorts, osteoporose, slecht slapen, stress, depressief, hoog sensitief, fobie, overgewicht, langdurig ziek thuis, last van stress, prikkelbare darmen, Pfeiffer, aanhoudende verm