Ervaringen van cliënten

Hoe Holistische Therapie verlichting heeft geboden bij verschillende gezondheidsklachten

Deze ervaringen heb ik met toestemming geplaatst, anoniem in verband met hun privacy.

Wil je meer lezen over klachten die vaak voorkomen, lees hier verder

 

Latent griepvirus

“Ik heb lange tijd griepachtige klachten gehad: snel moe, na een trap op te lopen brak het zweet me uit, irritatie in de keel, etc. Ik ben toen gedurende vijf maanden door een internist onderzocht, waarbij de resultaten van alle onderzoeken uitwezen dat alles in orde was. Laatste opmerking van de internist was: ‘het zit tussen je oren’. Tijdens een Holistisch Therapie consult werd bij mij een latent virus getest (het restant van een ooit opgelopen virus dat toch nog ergens in mijn systeem zat). Zij testte welk middel ik nodig had en circa een week later was ik van alle klachten af.” 

Voedsel allergie

“De lijst met voedingsmiddelen waar ik allergisch op reageerde was inmiddels erg lang geworden toen ik bij Vita Tua Coaching kwam. Bij mij moest lange tijd uitgetest worden op welk voedsel ik allergisch reageerde; dat gaat heel snel met deze methode. Vervolgens werden de oorzaken van de allergische reacties opgeruimd aangevuld met Homeopathie. En nu kan ik rustig zeggen: ik heb geen voedselallergieën meer!“

Chronisch moe

“Ik heb jaren geleden de diagnose ‘chronisch moe’ gekregen na uiteenlopende onderzoeken, inclusief onderzoek naar tropische ziekten. Ik had Pfeiffer gehad, dat was genezen maar er kon bij mij geen oorzaak van de vermoeidheid gevonden worden. Geen arts kon mij verder helpen. Na jaren leven met vermoeidheid, ben ik bij Vita Tua Coaching gekomen. Door Holistische Therapie behandelingen ben ik (eindelijk) niet langer chronisch moe.”

Eczeem en geïrriteerde huid

“Als kind had ik al last van allergische reacties van de huid zoals eczeem en kwamen daar reacties op parfum op een gegeven moment bij. Deze klachten zijn verdwenen door Holistisch Therapie behandelingen.”

Hooikoorts

“Ineens had ik last van hooikoortsklachten: het snuffen en snotteren hield niet op. En dan die kriebel in mijn luchtwegen, wat irritant! Ik begreep er niets van: ik ben in de vijftig en heb dit nog nooit gehad? Ik kwam Eveline tegen en zij vertelde dat zij mij hiermee kon helpen. En inderdaad: in twee sessies was ik er vanaf! Wat een opluchting!”

Osteoporose en te hoge waarde van het parathormoon

“Naar aanleiding van een bevolkingsonderzoek naar Osteoporose (DEXA meting) bleek mijn botdichtheid bovengemiddeld te zijn afgenomen. Tevens bleek bij bloedonderzoek het parathormoon-gehalte boven het maximum van de bandbreedte te liggen: dit leidt tot botafbraak en werkt belemmerend met betrekking tot opname van calcium in de botten. De huisarts gaf aan dat er geen bekend middel bestaat om deze waarde te verlagen. Tijdens een consult is getest of er middelen bestaan om de waarde van het parathormoon alsnog te verlagen. En dat bleek zo te zijn. Daarbij is de dosering en termijn getest. Tot grote verassing van de huisarts bleek de bloedwaarde van het parathormoon tot aan de onderkant van de bandbreedte te zijn gezakt.”

Slecht slapen

“Ik werd altijd rond een uur of vier wakker en daarna kon ik de slaap niet meer vatten. Ik werd steeds vermoeider… Bij Eveline kwam ik er achter waarom ik iedere nacht wakker werd op hetzelfde tijdstip: in mijn geval veel verdriet dat om aandacht vroeg. En inmiddels slaap ik in één keer door ­čśë”

 

Stress

“Ik vond het zo lastig om tot rust te komen en te ont-stressen: het lukte mij niet.. Sterker nog: het gaf stress! Hoe kom ik hier uit? Dankzij de begeleiding van Eveline en de technieken die ik leerde begon stap voor stap bij mij de rust te komen. Ik voel nu mijn lichaam heel goed aan en weet wanneer het nodig is om één van mijn oefeningen te doen. Ik heb ook geleerd om goed aan te voelen wat voor mij gezond is om te doen of te laten. Welke voedingsmiddelen juist wel en niet gezond zijn, kortom aanvoelen wat mijn vitaliteit positief en negatief beïnvloedt. Héél fijn!”

Depressief

“Lange tijd ben ik depressief geweest: alles voelde zwaar; ik zag overal tegenop; ik vroeg mij af: wat doe ik hier? Ik overwoog hoe uit het leven te stappen… Toch ben ik gaan zoeken naar een oplossing en kwam uiteindelijk bij Vita Tua Coaching terecht. Ik ben met Eveline flink aan de slag gegaan: het leven hoeft niet zo zwaar te zijn. Na een jaar kan ik zeggen dat ik mijn leven op de rails heb. Ik voel mij gezond, blij en ik heb zin in het leven! Dat had ik nooit durven dromen!”

griepvirus, chronisch moe, voedsel allergie, eczeem en geïrriteerde huid, hooikoorts, osteoporose, slecht slapen, stress, depressief, hoog sensitief, fobie, overgewicht, langdurig ziek thuis, last van stress, prikkelbare darmen, Pfeiffer, aanhoudende verm

Hoog sensitief persoon (HSP)

“Ik bleek hoog sensitief te zijn: ik was zo vaak, zo snel moe, ik was veel overweldigd door allerlei emoties en ik had andere vage klachten waar de huisarts niets mee kon. Totdat ik er achter kwam dat ik dus hoog sensitief bleek te zijn. Ik heb geleerd hoe ik het beste met mijn energie om kan gaan om te voorkomen dat alles zo binnen komt en dat ik door mijn omgeving wordt meegesleurd. Het is wel iets waar ik mij nog bewust op richt, maar ik merk de effecten. Mijn klachten zijn verdwenen! Ik voel mijn eigen lichaam nu heel goed aan en werk ermee samen. Ik kan dit écht aanraden!”

Fobie

“Ik heb, nee, had, een fobie voor katten. Het zweet brak mij uit als ik er één zag op straat en werd panisch als de kat in mijn buurt kwam. Via via kwam ik bij Eveline en dankzij haar begeleiding heb ik nu geen last meer van katten. Het begin was nog schrikken: een automatisme na ruim vijftig jaar levenservaring, haha! Maar dankzij het anker dat ik heb geoefend, ging dat steeds beter. Katten zijn voor mij neutrale dieren geworden: ik ervaar zo veel rust nu.”

Overgewicht  

“Ik begreep er niets van: ik at niet anders (ik eet sowieso niet veel), ik bewoog of sportte niet minder, ik dronk niet meer alcohol; maar tóch werd ik steeds zwaarder. Op een gegeven moment voelde ik mij een opgeblazen ballon... Mijn kledingkast puilde uit van de verschillende maten kleding en op de weegschaal staan durfde ik niet meer… Ik had echt last van overgewicht. Nu snap ik waarom ik zo zwaar werd; wat ik emotioneel ‘te verteren’ had en wat eigenlijk om mijn aandacht vroeg. Ik heb gedaan wat ik te doen had en ik ben opgelucht dat de kilo’s en het opgeblazen gevoel zo goed als verdwenen zijn. En dankzij technieken die ik heb geleerd weet ik nu veel beter wat gezond voor mij is en wat niet.”

Langdurig ziek thuis

“Ik zat langdurig ziek thuis en kon niet meer werken. Ik ben een vijftiger en kwam tot de conclusie dat ik ‘een rammelende kar’ ben. Voor mij was dit het punt dat ik aan mijn gezondheid wilde gaan werken: zo kwam ik bij Vita Tua Coaching terecht. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik zelf heb leren aanvoelen wat voor mij gezond is, wat mijn vitaliteit positief en negatief beïnvloedt. En dankzij de Holistische Therapie heb ik ook kunnen werken aan mijn gezondheid: tegen alle verwachtingen in werk ik weer! Dankzij mijn werkgever en Arboarts heb ik nu ander werk dat veel beter bij mij past. Het klinkt gek, maar mijn slechte gezondheid heeft mij wakker geschud.“

Last van stress

“Achteraf kan ik het toegeven: ik was een waar stress-konijn en wilde overal controle over hebben. Thuis én op het werk. Totdat mijn lichaam letterlijk stopte: mijn stoelgang, ik kon mij nauwelijks meer bewegen, hoofdpijn en ik was zó moe... Een vriendin wees mij op Vita Tua Coaching. Met de begeleiding, de oefeningen en de ondersteuning van supplementen kon mijn lichaam weer herstellen. Ik heb veel geleerd, opgeruimd en vooral: ik maak nu andere keuzes! Want wat is écht belangrijk?”

Prikkelbare darmen

“Ik heb altijd last van mijn darmen gehad: golven van pijn en krampen. Dan weer obstipatie en dan weer diarree. Op een gegeven moment dacht ik: laat ik ‘de alternatieve route’ eens proberen. En tot mijn stomme verbazing: jeetje, wat een verschil! Ik snap nu wat mijn fysieke klachten veroorzaakten en inmiddels is mijn lichaam gelukkig weer helemaal hersteld.”

Pfeiffer: aanhoudende vermoeidheid

“Jarenlang ben ik doorgegaan, totdat ik toch de grenzen van mijn lichaam tegenkwam. Ik kreeg Pfeiffer. Een zware vorm want het heeft mij maanden gekost om mij weer redelijk te voelen. De vermoeidheid ging niet weg totdat ik bij Vita Tua Coaching kwam. Ik heb geleerd mijn balans te vinden: tussen stress en rust nemen; tussen iets doen waar mijn hart niet ligt (mijn werk) en ondertussen mij ook bezig houden met dingen waar mijn hart wél ligt. Ik heb geleerd hoe ik mijn eigen ’batterij’ weer op kan laden. De vermoeidheid is gelukkig verdwenen.”

 

Woede aanvallen

“Het klinkt vreselijk maar ik kon echt woede aanvallen hebben: smijten met keukenkastjes en deuren, spullen keihard door de kamer smijten… (Veel) sporten hielp, maar loste niet echt iets op. Ik schaamde mij… Woede verstoppen is best lastig. En samenwonen durfde ik niet. Totdat ik bij Vita Tua Coaching kwam: er ging een wereld voor mij open! Ik ben ook zelf hard aan de slag gegaan; ik was de woede zo zat. Ik weet nu waar mijn woede over gaat en heb dit op kunnen lossen dankzij de begeleiding van Eveline. Ik heb geleerd hoe ik gezond met mijn emoties om kan gaan en dit maakt een wereld van verschil.”

 

leren leven met gezondheidsklachten, moeten leven met gezondheidsklachten, omgaan met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezon