Wat is holistische therapie?

Als mens ben je een eenheid van je fysieke lichaam én je geest, hoe jij in het leven staat

Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds. Een Holistisch Therapeute zoals ik, kijkt naar het geheel, naar het lichaam en de geest als een klacht of een probleem onderzocht wordt.

 

De relatie lichaam - geest blijkt bepalend te zijn bij diverse fysieke en mentale (soms vage) gezondheidsklachten

Je geest is hoe jij in het leven staat: het zijn je gedachten, je overtuigingen, je gevoelens, je emoties en attitude. Het vormt een energieveld in - en om jouw lichaam heen.

  • Met je geest kun jij de gezondheid van je lichaam beïnvloeden, zowel positief als negatief. Bijvoorbeeld hoe jij met stress en spanning omgaat kan voor fysieke klachten zorgen als pijnlijke nek en schouders, maag en darmklachten e.d.;
  • En deze invloed werkt ook andersom: wat je doet met je lichaam (wat je eet en drinkt, je slaap en de hoeveelheid lichaamsbeweging) kun je ook je geest beïnvloeden, zowel positief als negatief. Door bijvoorbeeld korter te slapen dan je nodig hebt raak je vermoeid, sneller geïrriteerd en zie je zaken negatiever dan als jij je fitter voelt.

Een deel van dit proces, de wisselwerking tussen lichaam en geest, is bewust maar een deel verloopt ook onbewust. Totdat je op een gegeven moment (vage) fysieke en/of mentale gezondheidsklachten ervaart. Deze kunnen in aantal toenemen, verergeren en/of op den duur zelfs chronisch worden. Het draait dan om oude onverwerkte ervaringen, gedachten en emoties: ze draaien als een onbewust programma en beïnvloeden je leven.

In deze oorzaken liggen gelukkig tegelijkertijd de oplossingen van de klachten: dat wat eerst onbewust een bepalende factor voor je gezondheid was, kan dankzij mijn holistische aanpak bewust worden gemaakt.  De aanpak of behandeling wordt telkens aangepast aan datgene wat naar voren komt en wat bij de persoon past. 

Door een mens als een totale mens te zien en te benaderen, als de som der afzonderlijke delen samen, kom je tot de diepe oorzaken van mentale en/of fysieke klachten. Weet je de oorzaken? Dan kun je ze ook oplossen.

 

Holistische Therapie helpt in wezen mensen zichzelf te genezen door hun herstellend vermogen te versterken

Lichaam en geest komen weer in balans waardoor gezondheidsklachten verdwijnen en een mens zich (weer) vitaal voelt. Het gaat dus niet om het behandelen van alleen de symptomen: ik werk oorzakelijk waarbij het ook gaat om een stukje bewustwording. Als cliënt leer je de signalen van je lichaam begrijpen: wat vertelt mijn lichaam mij? 

Je leert hoe je effectief met je eigen energie, met je lichaam en je geest, om kunt gaan en je leert aanvoelen welke factoren jouw vitaliteit positief en negatief beïnvloeden. Dat betekent dat je bewuste keuzes kunt maken voor jouw gezondheid.

Soms is het tevens nodig om het lichaam extra te ondersteunen

Hiervoor gebruik ik diverse voedingssupplementen: homeopathie, fytotherapie en orthomoleculaire middelen. Indien nodig, zoek ik voor jou de optimale (combinatie van) voedingssupplementen om je herstel te ondersteunen. Neem je medicijnen? Ik check het geheel of ze samen genomen kunnen worden en of ze je versterken.

Behalve het oplossen van disbalansen, leer ik je tijdens de consulten tevens technieken zodat je zelf effectief met je energie kunt werken. Hoe effectiever jij met je energie omgaat en hoe beter jij in staat bent de signalen van je lichaam te begrijpen, hoe vitaler jij je gaat voelen. Je leert hoe je aan kunt voelen welke zaken een positief en een negatief effect op je gezondheid en vitaliteit hebben. Daarmee maak jij jouw bewuste keuzes voor je eigen gezondheid:

Je word je eigen gids voor jouw gezondheid

 

Emotioneel Evenwicht (EE), Neuro Emotionele Integratie (NEI), INTEGRA, NLP, homeopathie, fytotherapie, orthomoleculaire ondersteuning, systemisch werk, energetisch werk, werken met je energie, samenwerken met je lichaam en je geest, relatie lichaam-geest,

 

Hoe werkt een consult?

Mijn consulten vinden plaats via Skype of Zoom en duren een uur tot anderhalf uur afhankelijk van de inbreng. Dit werkt erg effectief. Via Skype of Zoom werken betekent gemak voor beiden partijen: er is geen reistijd, geen files of (Corona-) stress. Het enige dat je nodig hebt is een rustige plek.

Ieder consult bereid ik van te voren voor om alvast een beeld te krijgen. Tijdens het consult gaan we samen aan de slag.

 

Kom je voor de eerste keer?

Dan heb ik een aantal intake vragen over bijvoorbeeld medicijngebruik, oude en huidige klachten en dergelijke. Deze informatie heb ik uiterlijk twee dagen vóór de afspraak van je nodig.

Soms is één of twee consulten genoeg; soms zijn er een aantal sessies nodig (met 4 tot 6 weken tussen de afspraken); En er zijn cliënten die een paar keer per jaar een consult willen. Consulten zijn naar behoefte.

 

Mijn begeleiding, het proces en doel

Tijdens mijn holistische begeleiding is en blijft een cliënt zelf verantwoordelijk voor zijn eigen genezingsproces. Als Holistisch Therapeute ondersteun en begeleid ik dit proces ethisch en met al mijn aandacht en zorgvuldigheid.

Het doel is dat jij je weer gezond en vitaal voelt en dat je effectief met je eigen energie omgaat. Je voelt goed aan wat voor jou gezond is en hoe jouw energie wordt beïnvloedt. Je voelt je energieker, blijer, gezonder en je wordt bewuster: je gaat Vita Tua ervaren!

 

Tip

Vraag aan je werkgever om een bijdrage voor het verbeteren van je vitaliteit. Steeds meer werkgevers willen graag (preventief) investeren in vitaliteit van hun medewerkers en hebben hiervoor een budget beschikbaar. Voor bedrijven gelden dezelfde tarieven maar dan exclusief BTW.

 

Wil je meer informatie?

Deze vind je op mijn website, op Instagram, facebook of je kunt contact met mij opnemen via deze link.

 

ik wil mij vitaler voelen, leven met gezondheidsklachten, gezondheidsklachten, gezond leven, gezonder leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezondheidsklacht