Is het jou wel eens opgevallen dat jouw gedachten altijd waar zijn?

Een arts vertelde over een blunder in zijn ziekenhuis: er waren twee patiënten met dezelfde soort klachten die in dezelfde periode het ziekenhuis voor onderzoek hadden bezocht. De ene patiënt bleek bronchitis te hebben, de ander kanker. Later bleek dat de testen waren verwisseld: de patiënt die in werkelijkheid kanker had, had de diagnose bronchitis gekregen en de patiënt die in werkelijkheid bronchitis had, had de diagnose kanker gekregen. En wat bleek?

leren leven met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezondheidsklachten en vitaliteit,

Overtuigingen met gevolgen

De patiënt met kanker en de diagnose bronchitis genas! Bij het onderzoeken van deze patiënt, was de kanker volledig verdwenen: ze konden niets meer vinden, ook niet toen zij de test herhaalden.

De patiënt met bronchitis, kreeg zijn behandeling voor kanker en hij overleed. Voor hem was het ziekenhuis te laat achter de fout van de verwisselde testuitslagen gekomen...

 

De dubbele werking van diagnoses

Soms geeft een diagnose opluchting: mijn klachten worden (h)erkend! Het geeft rust. 

Echter, het zet je ook op een bepaalde manier 'vast' zoals de twee patiënten met de verwisselde testuitslagen: voor de ene patiënt pakte dit positief uit, voor de ander niet..

 

Mijn eigen ervaring: de diagnose 'chronisch moe'

Deze heb ik jaren terug gekregen van specialisten: u bent ‘chronisch moe’ zonder aanwijsbare oorzaak. Er was niets aan te doen, de oorzaak was onbekend en de boodschap die ik meekreeg was: ‘leer er maar mee leven’. 


Klinkt dit voor jou herkenbaar?

 

Ik voelde mij 'opgesloten' vergelijkbaar met de honden op de foto… Ik sleepte mij door mijn leven heen, alles kostte mij moeite... Maar ik moest en zou leven alsof er niets aan de hand was: een enorm gevecht!

Door mijn 'tralies' zag ik anderen die wél vrolijk en fit hun leven konden leiden. Voor mij pijnlijk om te ervaren: waarom zij wel en ik niet?

 

Hoe ik mij gezonder en fitter ben gaan voelen

Op enig moment kwam ik terecht bij een Natuurgeneeskundig Therapeute: het duurde even, maar ik ging mij steeds fitter voelen! Wat zij kon was al geweldig, maar toen kwam een Holistisch Therapeute op mijn pad: op energetisch gebied bleek zij meer te kunnen dan de Natuurgeneeskundig Therapeute. Met de Holistische Therapie ging ik mij veel fitter voelen,  ‘opgeruimd’, alsof een last van mij af was gegleden en ik voelde mij sinds lange tijd ‘normaal’. 

Wat is voor mij normaal?

Het is logisch om je moe te voelen na een glaasje wijn te veel, te veel suiker, slecht slapen of een grote inspanning en dergelijke. Het verschil dat ik nu ervaar is dat mijn basis goed is: ik voel mij gezond!

Wie had dat gedacht!

Sindsdien weet ik dat het anders kán en ik ben mij gaan verdiepen in vitaliteit en gezondheidsklachten, in de technieken die het verschil maken om welke klacht dan ook op te lossen. 

 

Nu ben ik zelf Holistisch Therapeute:

het is prachtig en boeiend werk om te doen, om anderen te begeleiden in hun proces. Wat is bij hen de oorzaak van hun klachten? Vervolgens bewandel ik samen met de client een pad die leidt naar meer gezondheid, blijheid en vitaliteit. Lees hier over mijn aanpak Holistische Therapie

 

Ieder pad is anders, ieder mens is uniek en dankzij de motivatie én de gedachten van de client zelf:

de resultaten zijn soms verbluffend!

 

Ik gun anderen deze ervaring, ik gun jou deze ervaring!

Wil jij jouw gedachten en overtuigingen onderzoeken?

Welke rol zij spelen in jouw gevoel van vitaliteit en jouw gezondheid?

 

Er zijn meerdere mogelijkheden:

  • Het gratis eBook ‘De sleutel tot meer gezondheid’ geeft je inzichten en tips in wat jij zelf kunt doen voor jouw gezondheid. Dat kun je hier downloaden.
  • De eTraining ‘Meer vitaliteit? Dat is Jóuw bewuste keuze’ gaat hier diep op in: alle facetten die jouw energie, jouw gezondheid en jouw gevoel van vitaliteit beïnvloeden komen aan bod. Je leert tevens wat jij kunt doen om jezelf te helpen: voor jou passende keuzes die jou meer gezondheid en vitaliteit brengen. Meer informatie vind je hier.
  • Voor persoonlijke begeleiding kun je contact met mij opnemen door mij een e-mail te sturen of via het contact formulier.

 

De keuze is aan jou. Je weet nu: wat je ook denkt, het is waar..

De vraag is: wat wíl jij?

 

#bewustkiezen #bewust #diagnose