Wat olifanten die gebruikt worden voor zwaar werk en mensen gemeen hebben?

Er zijn landen waar ze olifanten trainen voor hun zware werk. Om ervoor te zorgen dat een olifant niet wegloopt, binden ze baby olifanten vast aan een boom met een touw om zijn poot. Hij probeert een aantal keer om te ontsnappen, maar al snel leert hij dat hij niet weg kan. De olifant wordt volwassen en staat nog steeds met een touw vast aan de boom. Waarom hij niet probeert te ontsnappen? Met zijn kracht kan hij toch gewoon weglopen..? Lees verder wat je kunt leren van deze metafoor.

leren leven met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezondheidsklachten en vitaliteit,

Wat je hebt geleerd, ben je gaan geloven

De olifant is gewend geraakt aan het touw om zijn poot en hij gelooft dat hij het touw niet kan lostrekken. En dat terwijl hij tegelijkertijd bomen uit de grond trekt, boomstammen sjouwt etc. Hij heeft als kleine olifant geleerd dat hij niet weg kan, wat hij ook probeerde.

Het werkt vergelijkbaar bij mensen: als kind leer je omgaan met de werkelijkheid zoals je die als kind hebt ervaren. Elk kind trekt zijn/haar conclusies over zijn/haar ervaringen en over de wereld om hen heen.

Je hebt iets leren geloven en daar twijfel je nu niet meer aan. Je denken, voelen en gedrag zijn daarop gebaseerd.

Terwijl je nu als volwassene – net als de volwassen olifant – veel meer mogelijkheden tot je beschikking hebt en andere keuzes kunt maken.

Alleen dat doe je niet omdat je er niet bij stil staat.

 

Wat zijn bijvoorbeeld jouw overtuigingen m.b.t. gezondheid?

Als je klachten krijgt dan ga je naar de huisarts. Misschien word je doorverwezen naar een specialist, maar misschien ook niet. Misschien krijg je een recept voor een medicijn of het is: ‘kijk het nog maar even aan’.

In de westerse wereld hebben wij geleerd: de huisarts of specialist zal het wel weten. Zij zijn ervoor opgeleid en hebben vele jaren studie achter de rug..

En ze weten absoluut ontzettend veel!

Wat je wilt weten over gezondheid

Wat hier in de westerse wereld verloren is gegaan, is de aandacht voor de relatie lichaam en geest. Door de sterke focus op het lichaam zelf, wordt het helende vermogen van de mens zelf te kort gedaan. 

Ondanks het hedendaagse belang van de ratio, zijn er steeds meer (wetenschappelijke) studies te vinden over de relatie tussen lichaam en geest, hoe ze op elkaar inwerken, zowel positief als negatief. Hier is veel over te vinden en je kunt daar naar googelen als je dat interessant vind.

Zodra je gaat samenwerken met je lichaam en je geest, kun je meer betekenen voor je eigen gezondheid. Dat is mijn ervaring en daar help ik nu anderen mee. Het is geen unieke gebeurtenis bij één persoon.

Mijn boodschap is: je kunt van meer ziekten en klachten genezen dan jezelf denkt

Vergelijkbaar met de volwassen olifant die zich los kan trekken.

Ook daarvan zijn op internet voorbeelden van te vinden: ze worden spontane genezingen genoemd of je vind voorbeelden van mensen die zich niet konden neerleggen bij de diagnose van een arts, of bij de consequenties van hun ziekte en klachten.

Dat is de reden waarom ik Holistisch Therapeute ben geworden: je kunt zo veel meer betekenen voor je eigen gezondheid! 

 

De vraag is:

wil jij leven met je gezondheidsklachten of wil jij ze oplossen?

 

Heb je vragen?

Dan kun je contact met mij opnemen door mij een e-mail te sturen of via het contact formulier.

 

 

#gezond #gedachten #overtuigingen