Waar gaat jouw aandacht naar uit?

Zijn dat positieve gedachten? Of zijn dat negatieve gedachten? Wist je dat negatieve gedachten en overtuigingen voor stress in je lichaam zorgen? Je kunt zelfs fysieke en/of mentale gezondheidsklachten krijgen of indien je deze al hebt: ze kunnen hierdoor verergeren. Gelukkig is het mogelijk om uit deze vicieuze cirkel te komen.

leren leven met gezondheidsklachten, moeten leven met gezondheidsklachten, omgaan met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezon

Dat is wat ik heb gedaan en nu help ik anderen daarbij. 

Zo heb je positieve en negatieve gedachten, maar ook overtuigingen die een grote impact op je gezondheid hebben. Er zijn overtuigingen die je gezondheid ondermijnen of juist versterken.

 

Hoe je gedachten en overtuigingen in relatie tot je gezondheid werken, is bijvoorbeeld als volgt:

Het placebo-effect: patiënten worden beter als ze geloven dat ze een werkzaam medicijn hebben gekregen, ook al bevat de placebo geen werkzame stoffen.
Het nocebo-effect: dat betekent dat negatieve gedachten, verwachtingen of een negatieve voorspelling een negatieve invloed heeft op het zelf-genezend vermogen. Zo kan het zijn dat als een patiënt een diagnose krijgt: 'uw blessure gaat nooit meer over' voor deze persoon de realiteit wordt. Want de arts of specialist kan het weten, toch?

 

Ja en nee..

Afhankelijk van wat je gelooft en waar je aandacht naar uitgaat, kun je je zelf-genezend vermogen stimuleren of verzwakken. Alles bestaat namelijk uit trilling en gelijksoortige trillingen trekken elkaar aan. Dat is een wetenschappelijk feit en dat wordt ook wel de wet van aantrekkingskracht genoemd. Dat betekent dat je zelf je gevoel van welzijn en je gezondheid beïnvloedt.

 

Zo zijn er voorbeelden van mensen te vinden die het tegendeel van de diagnose wisten te bewijzen. Ze zijn op onderzoek uitgegaan omdat ze niet de rest van hun leven bijvoorbeeld in bed of op de bank wilde slijten. Zo zijn er voorbeelden van spontane genezingen te vinden. Volgens de wetenschap onverklaarbaar.

 

Een interessant boek dat ik nu aan het lezen ben is: Spontaan genezen van Dr. Jeffrey Rediger. Dr. Rediger bestudeert al meer dan vijftien jaar spontane genezingen en is een pionier op dit gebied. Zijn fascinatie voor mensen die tegen alle verwachtingen in genezen van ingrijpende en ongeneeslijke ziekten, bracht hem van topziekenhuizen in de Verenigde Staten naar helingscentra over de hele wereld. We kunnen veel meer dan we zelf denken om ons immuunsysteem te versterken, ziekte te voorkomen en onszelf te genezen. 

 

Dat is ook mijn persoonlijke ervaring en die van de mensen die ik heb begeleid. En zo heb ik ook een cliënte die is afgehaakt omdat zij ervan overtuigt is dat haar ziekten ongeneeslijk zijn en haar laatste deel voornamelijk op de bank en in bed afspeelt. Het is haar keuze en waar zij in gelooft.

Maar het kan dus ook anders! Google eens op 'spontaan genezen' en synoniemen. Er zijn veel verhalen en boeken te vinden.

Een andere eerste kleine stap die je kunt nemen is observeren waar jouw aandacht naar uit gaat.


Waar gaat jouw aandacht naar uit?

Ga er eens op letten en schrijf het ook op zodat je dit achteraf nog eens kunt bekijken.

Ook al heb je niet direct invloed op je omgeving en de mensen om je heen, je hebt wel invloed op je gedachten en je overtuigingen. Ook op je aandacht, waar jij deze op vestigt. Jij bepaalt zelf wat jij denkt, wat jij gelooft en waar jij je aandacht op wilt richten.

Daarmee heb je invloed op je gevoel van welzijn en op je gezondheid.

Dit is één van de aspecten waarmee jij je gezondheid beïnvloedt.

 

Wil je meer weten?

Op mijn website vind je meer informatie, inzichten en inspiratie.

En je kunt ook contact met mij opnemen voor meer informatie. Klik hier


«   »