Home » Mijn ontdekkingsreis naar holistische gezondheid

Mijn ontdekkingsreis naar holistische gezondheid

Dat is een reis geweest waar ik ontdekte wat ik al die jaren heb gemist, waar ik geen aandacht voor had, simpelweg omdat niemand mij dit heeft verteld of dat dit wordt meegenomen in het onderwijs. Nu vertrouw ik tevens op iets dat ik niet kan zien en misschien niet altijd (wetenschappelijk) kan bewijzen, maar ik heb wel ervaren en gezien dat de aanpak bij mijzelf en bij anderen werkt.

Ik heb het over de werking van energie, de verbinding tussen je lichaam en je geest en hoe dit je leven beïnvloedt.

Het is een proces dat uiteindelijk heeft geleid tot de omschakeling. Mijn achtergrond is heel rationeel: in de tachtiger jaren was het voor een intelligent meisje als ik (zoals dat toen werd gezegd) toch echt de bedoeling om te gaan studeren en carrière te maken. De druk was extra groot omdat mijn moeder dit 'niet mocht' en mijn vader niet de carrière heeft kunnen maken die hij eigenlijk ambieerde. Mijn sensitieve kant, goed verstopt omdat ik niet uit de toon wilde vallen, moest hiervoor wijken.

Toen ik eenmaal ging werken bleek mijn sensitieve kant, mijn intuïtie, een krachtige aanvulling op wat ik had geleerd tijdens mijn studie. Samen met collega's heb ik mooie dingen gerealiseerd, veel problemen opgelost en chaos weten te structuren. Leiding geven aan afdelingen en (project) teams ging mij gemakkelijk af.

Maar er ging toch iets wringen: dit is het niet voor mij, er klopt iets niet...

Ik moest er maar mee leren leven... Gezondheidsklachten horen erbij...

Op een gegeven moment kwam ik via mijn man bij een natuurgeneeskundige in de praktijk, zgn. alternatieve geneeskunde. Behalve chronisch moe, had ik tevens andere gezondheidsklachten. De reguliere geneeskunde had er geen oplossing voor: ik moest er maar mee leven. Misschien was ik een beetje overwerkt? Dankzij de natuurgeneeskundige verdwenen de meeste van mijn klachten. Toen zij stopte met haar praktijk, kwamen mijn man ik terecht bij een Holistisch Therapeute: zij maakte werkelijk het verschil! Er is met energie veel mogelijk: gezondheidsklachten beginnen in de energie en daar kun je ze ook oplossen. Hoe boeiend en effectief is dit!

Ik was mij al jaren aan het verdiepen in gezondheid, psychologie, spiritualiteit en vitaliteit. Verschillende vormen van energetisch werk vond ik erg interessant, zoals bijvoorbeeld systemisch werk dat onbewuste patronen zo mooi zichtbaar kan maken. Verschillende technieken hebben mij bewuster gemaakt van wat er ook is en hoe je dit (in je voordeel ๐Ÿ˜‰) in kunt zetten. Hoe je, vaak onbewuste, saboterende patronen om kunt buigen. 

Wat wil ik écht?

Na een periode van ruim 21 jaar carrière maken met fysieke en mentale ups en downs, kwam voor mij het punt om toch echt eens beter naar mijzelf te luisteren en te voelen wat ik nu écht wilde. Aanvankelijk dacht ik nog iets in de gezondheidszorg te willen doen als Vitaliteitsadviseur, maar toch klopte het plaatje voor mij nog steeds niet. 

Met het volgen van de opleiding Holistisch Therapeute viel voor mij alles helemaal op zijn plaats. En door aanmoediging van mijn man, ben ik het werk begin 2019 als zelfstandige gaan doen.

Ik kan nu echt zeggen dat ik mijn passie aan het volgen ben!

Mijn werk is een combinatie van al mijn talenten en ik hoef niets te verstoppen. Als mens blijf ik mij verwonderen en mij ontwikkelen. En het mooiste is, dat ik een positieve bijdrage lever aan het leven van andere mensen. Mensen die op zoek zijn naar alternatieven om hun gezondheidsklachten en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Mensen die, net als ik in het verleden, op een dood spoor terecht zijn gekomen en er vanaf willen! Ik leer mensen hoe ze kunnen samenwerken met hun lichaam, hun verstand en gevoel. Zo leer je keuzes maken die bij jou passen, je leert wat je vitaliteit positief en negatief beïnvloedt. 

Mijn doel is bijdragen aan meer mensen die meer vitaliteit en minder gezondheidsklachten hebben. Meer mensen die door mijn bijdrage energieker, blijer, gezonder, bewuster worden. Kortom: die Vita Tua ervaren!

 

Hoe is dit voor jou?

  • Zijn er elementen uit mijn verhaal voor jou herkenbaar?
  • Twijfel je of er meer is in het leven dan wat je tot nu toe hebt gezien en meegemaakt? 
  • Heb jij ook fysieke en/of mentale gezondheidsklachten waar de gezondheidszorg het antwoord niet op heeft?

 

Het gevolg van rationeel, in je hoofd leven

Je gedachten draaien overuren en je raakt het contact met je lichaam kwijt. Wat ik merkte is dat ik aan het overleven was en alles wat niet prettig voelde drukte ik weg. Er gingen steeds meer gezondheidsklachten opspelen, totdat ik niet meer verder kon.

Als ik kan veranderen van vechten tegen mijn gezondheidsklachten, van mij intens moe voelen en ‘overleven’ naar Vita Tua (*) ervaren en leven, dan kun jij dit ook. Het vergt inzicht, bewust worden en het gaan doen: kijken wat voor jou werkt. 

Ik kan je hierbij helpen.

 

Voor vragen en/of een afspraak kun je mij hier bereiken.

Het leven is toch te mooi om op een dood spoor te zitten?

 

(*) Vita Tua betekent jouw leven, jouw levenskracht of vitaliteit

 

leren leven met gezondheidsklachten, moeten leven met gezondheidsklachten, omgaan met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezon