Home » Mijn ontdekkingsreis

Mijn ontdekkingsreis

Hoe maak je de ommezwaai van werk en carrière maken, van heel rationeel leven, naar een totaal andere levensinvulling? Nu vertrouw ik tevens op wat ik niet kan zien en misschien niet altijd (wetenschappelijk) kan bewijzen, maar ik heb wel ervaren en gezien dat de aanpak bij mijzelf en bij anderen werkt.

Het is geen ‘big bang’ verhaal maar een proces dat uiteindelijk heeft geleid tot de omschakeling.

Mijn achtergrond is heel rationeel: in de tachtiger jaren was het voor een intelligent meisje als ik toch echt de bedoeling om te gaan studeren en carrière te maken. De druk was extra groot omdat mijn moeder dit niet 'mocht' en mijn vader niet de carrière heeft kunnen maken die hij eigenlijk ambieerde. Mijn sensitieve kant, goed verstopt omdat ik niet uit de toon wilde vallen, moest voorlopig hiervoor wijken.

Toen ik eenmaal ging werken bleek mijn sensitieve kant, mijn intuïtie, een krachtige aanvulling op wat ik had geleerd tijdens mijn studie. Samen met collega's heb ik mooie dingen gerealiseerd, veel problemen opgelost en chaos weten te structuren. Leiding geven aan afdelingen en (project) teams ging mij gemakkelijk af. Maar er ging toch iets wringen: dit is het niet voor mij, er klopt iets niet...

Ik moest er maar mee leven...

Op een gegeven moment kwam ik via mijn man bij een natuurgeneeskundige in de praktijk. Behalve chronisch moe, had ik tevens andere gezondheidsklachten. De reguliere geneeskunde had er geen oplossing voor: ik moest er maar mee leven. Door haar bijdrage verdwenen de meeste van mijn klachten. Toen de natuurgeneeskundige stopte met haar praktijk, kwamen mijn man ik terecht bij een Holistisch Therapeute: zij maakte werkelijk het verschil! En hoe boeiend wat tijdens de consulten gebeurde!

Ik was mij al jaren aan het verdiepen in gezondheid, psychologie, spiritualiteit en vitaliteit. Verschillende vormen van energetisch werk vond ik erg interessant, zoals bijvoorbeeld systemisch werk, dat onbewuste patronen zo mooi zichtbaar kan maken. Verschillende technieken hebben mij bewuster gemaakt van wat er ook is en hoe je dit (in je voordeel ;-)) in kunt zetten. Hoe je, vaak onbewuste, saboterende patronen om kunt buigen. Mijn man moedigde mij aan om mij te verdiepen in Holistische Therapie: ‘dat is echt iets voor jou!’.

Wat wil ik écht?

Na een periode van ruim 21 jaar carrière maken met fysieke en mentale ups en downs, kwam voor mij het punt om toch echt eens beter naar mijzelf te luisteren en te voelen wat ik nu écht wilde. Aanvankelijk dacht ik nog iets in de gezondheidszorg te willen doen als Vitaliteitsadviseur, maar toch klopte het plaatje voor mij nog steeds niet. Het paste ook niet écht…

Met het volgen van de opleiding Holistisch Therapeute viel voor mij alles helemaal op zijn plaats. En opnieuw door aanmoediging van mijn man, ben ik het werk begin 2019 als zelfstandige gaan doen.

Ik kan nu echt zeggen dat ik mijn passie aan het volgen ben!

Mijn werk is een combinatie van al mijn talenten en ik hoef niets te verstoppen. Als mens blijf ik mij verwonderen en mij ontwikkelen. En het mooiste is, dat ik een positieve bijdrage lever aan het leven van andere mensen. Mensen die op zoek zijn naar alternatieven om hun gezondheidsklachten en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Die, net als ik in het verleden, op een dood spoor terecht zijn gekomen en er vanaf willen! Ik leer mensen hoe ze kunnen samenwerken met hun lichaam, hun verstand en gevoel. Zo leer je keuzes maken die bij jou passen, je leert wat je vitaliteit positief en negatief beïnvloedt. 

Mijn doel is meer mensen met minder gezondheidsklachten. Meer mensen die door mijn bijdrage energieker, blijer, gezonder, bewuster worden. Kortom: die Vita Tua ervaren!

 

Hoe is dit voor jou?

Zijn er elementen uit mijn verhaal voor jou herkenbaar?

Twijfel je of er meer is in het leven dan wat je tot nu toe hebt gezien en meegemaakt?

Heb jij ook fysieke en/of mentale gezondheidsklachten waar de gezondheidszorg het antwoord niet op heeft?

 

Een basis voor de keuzes die er te maken zijn op gezondheidsgebied

Ik ben bezig een online training te ontwikkelen zodat mensen zelf stappen kunnen ondernemen om werkelijk gezond te leven en zich vitaler te voelen. Het is geen dieet, bewegingsprogramma of een hype of iets dergelijks. Ik heb ervaren dat gezondheid met name gaat over je eigen energie en hoe je hiermee omgaat: deze energie bepaalt namelijk hoe vitaal jij je voelt. Het beïnvloedt of jij je slechter voelt, of juist beter. Gezond en vitaal zijn bereik je door die keuzes te maken die bij jou passen. En dát leer je in deze training.

Ook als je het druk hebt zijn de technieken en oefeningen eenvoudig in je dagelijkse leven in te passen waarmee je ‘wijzer’ kunt worden over wat jouw vitaliteit beïnvloedt. Later dit jaar komt dit beschikbaar.

Kun je niet wachten en wil je sneller aan de slag? Op mijn website heb ik blogs staan die je kunnen helpen of neem hier contact met mij op.

 

Het leven is toch te mooi om op een dood spoor te zitten?

 

leren leven met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezondheidsklachten en vitaliteit, leren leven met gezondheidsklachten, gez