Home » Mijn ontdekkingsreis

Mijn ontdekkingsreis

Hoe maak je de ommezwaai van werk en carrière maken; van vertrouwen op wat je weet, kunt zien en bewijzen naar een totaal andere levensinvulling; naar vertrouwen op wat je niet kunt zien en niet altijd (wetenschappelijk) kunt bewijzen?

Het is geen ‘big bang’ verhaal maar een proces dat uiteindelijk heeft geleid tot de omschakeling.

Hoe dit bij mij ging?

Mijn achtergrond is heel rationeel: in de tachtiger jaren was het voor een intelligent meisje als ik toch echt de bedoeling om te gaan studeren en carrière te maken. De druk was extra groot omdat mijn moeder dit niet 'mocht' en mijn vader niet de carrière heeft kunnen maken die hij eigenlijk ambieerde. Mijn sensitieve kant, goed verstopt omdat ik niet uit de toon wilde vallen, moest voorlopig hiervoor wijken.

Toen ik eenmaal ging werken bleek mijn sensitieve kant, mijn intuïtie, een krachtige aanvulling op wat ik had geleerd tijdens mijn studie. Samen met collega's heb ik mooie dingen gerealiseerd, veel problemen opgelost en chaos weten te structuren. Leiding geven aan afdelingen en (project) teams ging mij gemakkelijk af. Maar er ging toch iets wringen: dit is het niet voor mij, er klopt iets niet...

Op een gegeven moment kwam ik via mijn man bij een natuurgeneeskundige in de praktijk. Behalve chronisch moe, had ik tevens andere gezondheidsklachten. De reguliere geneeskunde had er geen oplossing voor: ik moest er maar mee leven. Door haar bijdrage verdwenen de meeste van mijn klachten. Toen de natuurgeneeskundige stopte met haar praktijk, kwamen mijn man ik terecht bij een Holistisch Therapeute: zij maakte werkelijk het verschil! En hoe boeiend wat tijdens de consulten gebeurde!

Ik was mij al jaren aan het verdiepen in gezondheid, psychologie, spiritualiteit en vitaliteit. Verschillende vormen van energetisch werk vond ik erg interessant, zoals bijvoorbeeld systemisch werk, dat onbewuste patronen zo mooi zichtbaar kan maken. Verschillende technieken hebben mij bewuster gemaakt van wat er ook is en hoe je dit (in je voordeel ;-)) in kunt zetten. Hoe je, vaak onbewuste, saboterende patronen om kunt buigen. Mijn man moedigde mij aan om mij te verdiepen in Holistische Therapie: ‘dat is echt iets voor jou!’.

Wat wil ik écht?

Na een periode van ruim 21 jaar carrière maken met fysieke en mentale ups en downs, kwam voor mij het punt om toch echt eens beter naar mijzelf te luisteren en te voelen wat ik nu écht wilde. Aanvankelijk dacht ik nog iets in de gezondheidszorg te willen doen als Vitaliteitsadviseur, maar toch klopte het plaatje voor mij nog steeds niet. Het liep ook niet écht lekker…

Met het volgen van de opleiding Holistisch Therapeute viel voor mij alles helemaal op zijn plaats. En opnieuw door aanmoediging van mijn man, ben ik het werk begin 2019 als zelfstandige gaan doen.

Ik kan nu echt zeggen dat ik mijn passie aan het volgen ben!

Mijn werk is een combinatie van al mijn talenten en ik hoef niets te verstoppen. Als mens blijf ik mij verwonderen en mij ontwikkelen. En het mooiste is, dat ik een positieve bijdrage lever aan het leven van andere mensen. Mensen die op zoek zijn naar alternatieven om hun gezondheidsklachten en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Die, net als ik in het verleden, op een dood spoor terecht zijn gekomen en er vanaf willen!

Mijn doel is meer mensen met minder gezondheidsklachten. Mensen die door mijn bijdrage energieker, blijer, gezonder, bewuster worden. Kortom: die Vita Tua ervaren!

 

Hoe is dit voor jou?

Zijn er elementen uit mijn verhaal voor jou herkenbaar?

Twijfel je of er meer is in het leven dan wat je tot nu toe hebt gezien en meegemaakt?

Heb jij ook fysieke en/of mentale gezondheidsklachten waar de gezondheidszorg het antwoord niet op heeft?

 

Ik ben bezig een online training te ontwikkelen zodat mensen zelf stappen kunnen ondernemen om aan hun vitaliteit te werken. Geen dieet of bewegingsprogramma, maar gericht op de verbinding en interactie tussen lichaam en geest. Waarin ik je tevens technieken leer om voor jezelf betere keuzes te maken die bij je passen. Technieken en oefeningen die je in je dagelijkse leven in kunt passen en daarmee ‘wijzer’ kunt worden over wat jouw vitaliteit beïnvloedt. Later dit jaar komt dit beschikbaar.

Kun je niet wachten en wil je sneller aan de slag? Op mijn website heb ik blogs staan die je kunnen helpen of neem contact met mij op.

 

Het leven is te mooi om op een dood spoor te zitten!

Wat jij?

Personal growth with Holistic Therapy