Home » Holistische Therapie: wat is dat eigenlijk?

Holistische Therapie: wat is dat eigenlijk?

Een holistisch therapeut kijkt op een holistische wijze naar een klacht of een probleem: er wordt gekeken naar het geheel. Als mens ben je namelijk een eenheid van je lichaam én je geest (hoe jij in het leven staat). Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds. Sterker nog: 

Het blijkt bepalend te zijn voor fysieke en mentale (soms vage) gezondheidsklachten van allerlei aard.

Je geest is hoe jij in het leven staat: het zijn je gedachten, je overtuigingen, je gevoelens, je emoties en attitude. Het staat voor jouw energie in en om jouw lichaam.

  • Met je geest kun jij de gezondheid van je lichaam beïnvloeden, zowel positief als negatief. Bijvoorbeeld hoe jij met stress en spanning omgaat kan voor fysieke klachten zorgen als pijnlijke nek en schouders, maag en darmklachten e.d.;
  • En deze invloed werkt ook andersom: wat je doet met je lichaam (wat je eet en drinkt, je slaap en de hoeveelheid lichaamsbeweging) kun je ook je geest beïnvloeden, zowel positief als negatief. Door bijvoorbeeld korter te slapen dan je nodig hebt raak je vermoeid, sneller geïrriteerd en zie je zaken negatiever dan als jij je fitter voelt.

Een deel van dit proces is bewust maar een deel verloopt ook onbewust. Daarbij draait het om oude onverwerkte ervaringen, gedachten en emoties. In deze oorzaken liggen gelukkig tegelijkertijd de mogelijkheden voor behandeling van de klachten: dat wat eerst onbewust in dit proces een bepalende factor speelde, kan dankzij mijn holistische aanpak bewust worden gemaakt. De aanpak of behandeling wordt telkens aangepast aan datgene wat naar voren komt en wat bij de persoon past. 

Holistische Therapie helpt in wezen mensen zichzelf te genezen door hun herstellend vermogen te versterken.

Lichaam en geest komen weer in balans waardoor gezondheidsklachten kunnen verdwijnen en een mens zich (weer) vitaal kan voelen. Het gaat dus niet om het behandelen van alleen de symptomen: ik werk oorzakelijk waarbij het ook gaat om een stukje bewustwording. Als cliënt leer je de signalen van je lichaam begrijpen: wat vertelt mijn lichaam mij? 

Je kunt leren hoe je effectief met je eigen energie om kunt gaan en leren aanvoelen welke factoren je vitaliteit positief en negatief beïnvloeden. Dit betekent dat je bewuste keuzes kunt maken voor je gezondheid.

Soms is het tevens nodig om het lichaam te ondersteunen met voedingssupplementen: homeopathie, fytotherapie en orthomoleculaire middelen. Indien nodig, zoek ik voor jou de optimale (combinatie van) voedingssupplementen om je herstel te ondersteunen. Neem je medicijnen? Ik check het geheel of ze samen genomen kunnen worden.

Behalve het oplossen van disbalansen, leer ik je tijdens de consulten tevens technieken zodat je zelf effectief met je energie kunt werken. Hoe effectiever jij met je energie omgaat en hoe beter jij in staat bent de signalen van je lichaam te begrijpen, hoe vitaler jij je kunt en gaat voelen. Je leert hoe je aan kunt voelen welke zaken een positief en een negatief effect op je gezondheid en vitaliteit hebben. Daarmee kun je bewuste keuzes maken voor je eigen gezondheid.

Hoe werkt een consult?

Mijn consulten vinden plaats via Skype of Zoom en duren een uur tot anderhalf uur afhankelijk van de inbreng. Dit werkt erg effectief. Via Skype of Zoom werken betekent gemak voor beiden partijen en het werkt effectief: er is geen reistijd, geen files of stress. Het enige dat je nodig hebt is een rustige plek.

Ieder consult bereid ik van te voren voor om alvast een beeld te krijgen. Tijdens het consult gaan we samen aan de slag.

Kom je voor de eerste keer, dan heb ik een aantal intake vragen over bijvoorbeeld medicijngebruik, oude en huidige klachten en dergelijke. Deze informatie heb ik uiterlijk twee dagen vóór de afspraak van je nodig.

Soms is één of twee consulten genoeg; soms zijn er een aantal sessies nodig (met 4 tot 6 weken tussen de afspraken); En er zijn cliënten die een paar keer per jaar een consult willen. Consulten zijn naar behoefte.

Tijdens mijn holistische begeleiding is en blijft een cliënt zelf verantwoordelijk voor zijn eigen genezingsproces. Als Holistisch Therapeute ondersteun en begeleid ik dit proces ethisch en met al mijn aandacht en zorgvuldigheid.

Het doel is dat jij je weer gezond en vitaal kunt voelen en dat je effectief met je eigen energie om kunt gaan. Je voelt goed aan wat voor jou gezond is en hoe je energie wordt beïnvloedt. Je voelt je energieker, blijer, gezonder en je wordt bewuster: je gaat Vita Tua ervaren!

 

Tip

Vraag aan je werkgever om een bijdrage voor het verbeteren van je vitaliteit. Steeds meer werkgevers willen graag (preventief) investeren in vitaliteit van hun medewerkers en hebben hiervoor een budget beschikbaar. Voor bedrijven gelden dezelfde tarieven van de pakketten maar dan exclusief de BTW.

 

Wil je meer informatie?
Deze vind je op mijn website, op Instagram, Facebook of je kunt contact met mij opnemen via deze link.

 

Emotioneel Evenwicht (EE), Neuro Emotionele Integratie (NEI), INTEGRA, NLP, homeopathie, fytotherapie, orthomoleculaire ondersteuning, systemisch werk, energetisch werk, werken met je energie, samenwerken met je lichaam en je geest,