Home » Holistische Therapie

Holistische Therapie: wat is dat eigenlijk?

Volgens de holistische visie ben je als mens een eenheid: je lichaam en hoe jij in het leven staat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds. Dit betekent: 

- Sluit alles mooi op elkaar aan, dan ben je in harmonie en stroomt de energie vrij door je lijf: je voelt je fit en vitaal.

- Als het evenwicht wordt verstoord raak je uit balans: je ervaart dan klachten, een signaal van je lichaam dat het tijd is voor een verandering. Als je niet in de gaten hebt wat er moet veranderen, of als je denkt dat je er niets aan kúnt veranderen, worden de klachten meer, erger, of soms zelfs chronisch.

De verbinding tussen lichaam en geest blijkt een grote invloed te hebben op het biologisch functioneren en daarmee ten grondslag te liggen aan fysieke (soms vage) gezondheidsklachten van allerlei aard. Dit is een proces dat onbewust verloopt. Het draait daarbij om oude ervaringen, gedachten, emoties en levensinstelling. In deze oorzaken liggen gelukkig tegelijkertijd de mogelijkheden voor behandeling van de klachten.

Dat wat eerst onbewust in dit proces een bepalende factor speelde, kan dankzij mijn holistische aanpak bewust worden gemaakt. De aanpak of behandeling wordt telkens aangepast aan datgene wat naar voren komt. Een disbalans wordt weer in balans gebracht zodat klachten kunnen oplossen.

Holistische Therapie helpt in wezen mensen zichzelf te genezen door hun herstellend vermogen te versterken. Lichaam en geest komen in balans waardoor gezondheidsklachten verdwijnen en een mens zich (weer) vitaal kan voelen. Het gaat dus niet om het behandelen van alleen de symptomen. Ik werk oorzakelijk waarbij het ook gaat om een stukje bewustwording; wat vertelt mijn lichaam mij? Soms is het tevens nodig om het lichaam te ondersteunen met voedingssupplementen: homeopathie, fytotherapie en orthomoleculaire middelen. Indien nodig, zoek ik voor jou de optimale (combinatie van) voedingssupplementen om je herstel te ondersteunen. Neem je medicijnen? Ik check het geheel of ze samen genomen kunnen worden.

Mijn consulten vinden plaats via Skype of Zoom en duren een uur, een enkele keer iets langer. Gemak voor beiden partijen en het werkt effectief: geen reistijd, geen files of stress. Het enige dat je nodig hebt is een rustige plek. Ieder consult bereid ik van te voren voor om alvast een beeld te krijgen. Tijdens het consult gaan we samen aan de slag. Kom je voor de eerste keer, dan heb ik een aantal intake vragen over bijvoorbeeld medicijngebruik, oude en huidige klachten en dergelijke. Deze informatie heb ik uiterlijk twee dagen vóór de afspraak van je nodig. Soms is één of twee consulten genoeg, soms zijn er een aantal sessies nodig (met 3 tot 6 weken tussen de afspraken) en er zijn cliënten die een paar keer per jaar een consult willen. 

Tijdens mijn holistische begeleiding is en blijft een cliënt zelf verantwoordelijk voor zijn eigen genezingsproces. Als Holistisch Therapeut ondersteun en begeleid ik dit proces met al mijn aandacht en zorgvuldigheid. 

Het doel is dat JIJ je weer VITAAL kunt voelen: dat jij kunt leven en werken vanuit JOUW KRACHT. Dat jij energieker, blijer, gezonder, bewuster wordt; ofwel Vita Tua gaat ervaren!

Wil je meer informatie, kijk verder op mijn website of neem contact met mij op via het contact formulier.

Persoonlijke groei en meer vitaliteit door het oplossen van gezondheidsklachten