Weet jij welke factoren jouw gezondheid beïnvloeden?

Misschien ken je ze wel: zorg ervoor dat je meer beweegt, ga vaker de natuur in, zorg voor minder stress (soms met tips hoe je dit kunt doen) en zorg voor gezonde voeding en drinken. Wat mij betreft bekende stokpaardjes. Maar er is nog een schakel waarmee jij het verschil kunt maken, en daar vind je niet zo veel over. Waar ik het over heb? Lees verder!

leren leven met gezondheidsklachten, moeten leven met gezondheidsklachten, omgaan met gezondheidsklachten, gezond leven, wat is gezond, gezond en vitaal oud worden, gezond oud worden, gezondheid en vitaliteit, fysieke en mentale gezondheidsklachten, gezon

Het verstand en ratio

Tegenwoordig zijn we zo getraind om alles verstandelijk en rationeel te benaderen, dat ‘de wijsheid’ in je hoofd zit, dat wij de verbinding met ons lichaam kwijt zijn geraakt. Signalen van het lichaam, zoals hoofdpijn, last van maag en darmen, vermoeidheid, huidklachten, gewrichtsklachten, etc., worden terzijde geschoven als zijnde ‘lastig’ en belemmerend. Dat gold in 2004 zeker voor mij: dat jaar was voor mij het kantelpunt om op onderzoek uit te gaan.

Mijn gevoel was dat ik iets miste: letterlijk en figuurlijk

Ik kwam erachter dat mijn/ieder lichaam perfect werkt: het laat je voelen wat goed is voor jou en wat niet. Het reageert direct op wat er bijvoorbeeld in je hoofd omgaat, wat jij denkt. Het laat je voelen wat de effecten daarvan zijn.

Waar ik ook achter ben gekomen, is dat je in je hoofd, lees: in jouw gedachten, geen onderscheid maakt tussen werkelijkheid en fictie. Je lichaam kent alleen dát wat jouw hoofd jou middels gedachten aanreikt, om dáár vervolgens op te reageren.

Op dezelfde manier reageert jouw lichaam op jouw omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen rijden in de spits in een drukke stad of rijden op een rustige buitenweg met veel bomen en grazende koeien in de wei. Je ervaart een verschil in energie en je lichaam reageert op de energie.

De sleutel tot meer gezondheid

Het gratis eBook ‘De sleutel tot meer gezondheid' biedt je inzicht in de rol van energie op jouw gezondheid: of je het gelooft of niet, alles is energie. Je hebt een lichaam en geest die elkaar beïnvloeden. Je geest is hoe je in het leven staat: het zijn je  gedachten, overtuigingen, gevoelens, emoties en attitude. Je geest staat voor je energie in je lichaam en direct om je lichaam heen. De wisselwerking tussen lichaam en geest is vaak onbewust. Door bewust met je lichaam en geest om te leren gaan, ook met de wisselwerking tussen beiden, focus je op het energetische aspect die heel belangrijk is in hoe jij je voelt.

Het eBook bevat waardevolle informatie over wat je zelf kunt doen om je gezonder en vitaler te voelen.

En dat is meer dan je denkt!

Met dit eBook kun jij het verschil al ervaren 

Je ervaart wat de inzichten en oefeningen voor je doen. Heb je last van chronische gezondheidsklachten? In welke mate je gezondheidsklachten ervaart, van lichte tot zware chronische aandoeningen: voor jou is er ook een verschil te ervaren in je eigen energie en in je gezondheid.

Het eBook bevat oefeningen die je makkelijk in kunt passen in je drukke agenda en je kunt ze op verschillende momenten gedurende de dag doen. Zo kun je eenvoudig ervaren welke verschillen jij kunt bereiken door je bewust te worden van de rol van energie.

 

Wil jij ook meer zelf doen om je gezonder en vitaler te voelen?

 

#bodymind #bewustworden #allesisenergie