Home » Blogs » Waar gaat jouw aandacht naar uit?

Waar gaat jouw aandacht naar uit?

Alles wat je aandacht geeft groeit.

En dat wat je wegdrukt, dat wat je niet wilt voelen, groeit ook.

Je kunt fysieke en/of mentale gezondheidsklachten krijgen of indien je deze al hebt: door ze te negeren of weg te drukken, kunnen ze verergeren. Ook hoe je over je klachten denkt is van invloed.

Wist je dat? 

Dat is mij overkomen. Door ze te negeren en gewoon door te gaan werden mijn klachten erger. Totdat ik ontdekte hoe ik hier anders mee om kon gaan.

 

Wil jij ook uit deze vicieuze cirkel komen?

Dat is wat ik heb gedaan en ik kan jou hierbij helpen. Want wat is er aan de hand? 

Er zijn twee effecten die een rol spelen: het placebo-effect en het nocebo-effect: bij het placebo-effect worden patiënten beter als ze geloven dat ze een werkzaam medicijn hebben gekregen ook al bevat de placebo geen werkzame stoffen. Maar andersom kan ook! Dat is het nocebo-effect. Dit betekent dat negatieve verwachtingen of een negatieve voorspelling een negatieve invloed heeft op het zelfgenezend vermogen. Dus ook op je gezondheidsklachten die zo kunnen ontstaan of kunnen verergeren.

Dit betekent dat afhankelijk van wat je gelooft en waar je aandacht naar uitgaat, jij je zelfgenezend vermogen kunt stimuleren of verzwakken.

Wat ik aanvankelijk niet wist was dat alles energie is: jijzelf, je lichaam, je huis, al je spullen, wat je eet en drinkt, je gedachten, ziektes, de natuur, dieren, etc.. Alles in jou en om jou heen is energie: het bestaat uit trilling en gelijksoortige trillingen trekken elkaar aan. Dat is wetenschappelijk aangetoond. 
Een voorbeeld is een boek dat door Dr. Joe Dispenza is geschreven: Jij bent de Placebo. Hij toont hierin aan op basis van de laatste ontdekkingen uit de neurowetenschappen en kwantumfysica dat je in staat bent om je brein opnieuw te programmeren; hoe je ziekte geneest en een meer vervuld leven kan leiden.

Dus door anders met je gezondheidsklachten om te gaan, er anders over te gaan denken, kun je nu zelf voor ontspanning zorgen. Ik kan je begeleiden en technieken leren zodat jij je gezondheidsklachten kunt gaan begrijpen en je voor verlichting kunt zorgen. Ik heb cliënten wiens klachten ook zijn verdwenen. Zie hier voor een aantal voorbeelden.

En of je op dit moment dit kunt geloven of niet: het is inderdaad geen garantie dat positieve gedachten je helpen.
Wat je wel zeker weet is, dat negatieve gedachten je in ieder geval niet helpen.

 

Dus wat heb je te verliezen?

 

Voor vragen en meer informatie kun je hier contact met mij opnemen.

 

Gepubliceerd 14 juni 2019