Home » Blogs » Angst leidt je daar naar toe...

Angst leidt je daar naar toe, waar je NIET wilt zijn

Meer veerkracht, meer vitaliteit, minder gezondheidsklachten

Ben je bang om het Corona-virus te krijgen?  

De media helpt op dit moment niet om hier rustig over te blijven: angst regeert! Het verkoopt blijkbaar goed, maar weet dat de media maar een deel van het verhaal verteld. Andere delen van het verhaal zijn te vinden, maar hier moet je moeite voor doen.

Een analogie van angst, bang zijn dat je griep door het Corona-virus krijgt, is dat je met je auto in een slip zit en naar de vangrail staart: dan kom je vervolgens in de vangrail terecht. Kijk je tijdens dezelfde slip naar de ruimte waar jij met je auto heen kunt en wilt gaan, dan doet je lichaam datgene om dat voor elkaar te krijgen. Als je het hebt meegemaakt is dit een onbeschrijfelijk gevoel. 

Waar ik over wil schrijven is over de ruimte waar jij heen kunt gaan, over hoe jij je eigen immuunsysteem een handje kunt helpen. Want daar geloof ik in. 

Want wanneer ben je bevattelijk voor virussen? Dat is wanneer je weerstand is verlaagd en je immuunsysteem niet optimaal functioneert. 

Dus dan is de vraag: wat zijn aanleidingen voor een verlaagde weerstand?

Angst, stress, negatieve gedachten en - emoties; met name als deze gedurende lange periode spelen, soms al jaren. 

Wat kun je daar aan doen?
Schrijf voor jezelf eens op: wat zijn je gedachten? Wat voel je? Welke situaties leveren spanning op? Wat frustreert je? Wat zijn je angsten? Welke emoties die je voelt kun je opschrijven? Waar voel je spanning in je lichaam? Schrijf alles op wat in je opkomt, het maakt niet uit wat, 'gooi het er helemaal uit'. Misschien komen er later nog meer zaken in je op: schrijf het erbij.

Kies een moment om terug te lezen wat je hebt opgeschreven en vraag jezelf af: wil ik vasthouden aan de gedachten, de emoties, de stress en de spanning die ik heb opgeschreven? Of wil ik hier verandering in aanbrengen?

De bron van jouw verlaagde weerstand is dat wat je hebt opgeschreven. En bewustwording daarvan is de eerste stap. Bewustwording zorgt al voor verlichting:

  • Het feit dat je wilt onderzoeken of er geen zaken tussen staan die je los zou willen laten geeft verlichting. 
  • Als er zaken tussen staan waar jij eigenlijk niets aan kunt doen, geen invloed op hebt: hoe kun je dit loslaten? (Waarom zou je dit wél vast willen houden?)
  • Wist je dat emoties, wanneer je ze er echt laat zijn en er met je aandacht bij blijft, maar 90 seconden duren? Na zo'n 90 seconden voel je een verandering.
  • Je hebt al opgeschreven waar je last van hebt; zijn er zaken waar je dankbaar voor bent? Waar ben je blij mee? Schrijf ook dit op: voel wat dit met je doet en maak je lijst langer en langer!
  • Als je stress en spanning in je lijf voelt: laat het wegvloeien, letterlijk! Hoe je dit kunt doen: ga met je aandacht naar de plek in je lichaam waar je de spanning en stress ervaart. Haal diep adem, adem naar je buik toe en voel je voeten op de grond. Laat de stress en spanning letterlijk wegvloeien via je benen en voeten alsof een bad gevuld met water leegloopt. Voel hoe het wegstroomt uit je lichaam. Bewegen of stevig sporten is tevens een optie om de spanning in je lichaam om te zetten.
  • Andere tips om je immuunsysteem een boost te geven lees je bijvoorbeeld hier.

Dit zijn allemaal tips die je direct kunt toepassen en je verlichting kunnen geven. 

Een tweede stap is wat aan de oorzaken van je negatieve gedachten en emoties te doenEr zijn veel hulpboeken en websites te vinden die je hierbij kunnen ondersteunen. Er zijn mensen die dit alleen willen en kunnen doen, en ook al hebben gedaan, maar misschien kan ik je hierbij helpen?

Ik werk met een biotensor, een soort antenne, en daarmee test ik jouw persoonlijke energie: wat past bij jou, wat speelt bij jou? Mijn doel is een aanpak die bij jou werkt en effectief de bronnen van jouw klachten aanpakt zodat jij je vitaler gaat voelen.

Wat ga jij doen om je immuunsysteem (structureel) een boost te geven?

 

 

* Opmerking: pas op met zomaar voedingssupplementen slikken, gebruik hierbij op zijn minst goed je gevoel of je deze ook écht nodig hebt. Voedingssupplementen zomaar slikken kan namelijk averechts werken vanwege de hoeveelheid of de verhouding van bepaalde vitamines; maar ook het merk en de vorm van de vitamines en mineralen in de tabletten, capsules of vloeistoffen kunnen niet bij je passen.

Gepubliceerd 3 maart 2020